Als je geen hulp vraagt…

Dus als je echt geen hulp vraagt uit jezelf, duurt het soms lang om je antwoorden te krijgen.

Een mooie les voor mij persoonlijk vandaag. Herken je dat ook van jezelf. Dat je met een bepaald (fysiek) gevoel rondloopt, en je kan niet precies benoemen wat dit gevoel nou eigenlijk doet. Het veroorzaakt een (fysieke) pijn. Misschien wel zelfs verdriet of boosheid, of een warmte en liefde zo ongekend groots en onbeperkt.

En toch zit daar iets onder. Iets wat je in je draagt, en niet door hebt dat het een belemmering is om de angst te aanschouwen. De angst voor een definitief antwoord wat die ook mag zijn.

De afgelopen twee jaren zijn er voor een groot deel van de mensen enorme diepe processen gestart, om in een nieuwe ontdekking van onze innerlijke waarheden en visies te komen. Deze periodes heeft ons naar onze diepste oude pijnen gebracht, het heeft ons laten zien, wat ons niet meer dient en dat we het verleden mogen vergeven, en loslaten. We hadden het gevoel dat we dit alleen moesten doen en ervaren dat we meer teruggetrokken in ons zelf zijn. De relaties om je heen kregen een andere vorm. Je interesses werden breder. Je werd bewuster van je eetpatronen.

Als je hier niet zo goed naar kon luisteren, dan had je het vooral zwaar. En je kon de antwoorden maar niet vinden. De antwoorden kwamen sporadisch en niet meer zo overtuigend als voorheen. Je bent gaan geloven in een andere waarheid, namelijk die van ons unieke zelf, onze hartsverlangens, onze hartewensen werden gezocht. En we ontdekken allerlei methodes om te onderzoeken welke het beste momenteel bij jou past.

Misschien besloot je wel om een andere vaarkoers te bepalen en je mee te laten nemen waar de wind je naar toe brengt. En misschien heb je een “verplichte pauze” ingelast. Misschien ben je zelfs fysiek opgebrand. En weet je het even niet meer.

Tot voor kort voor mij zeker geen onbekende onderwerpen. En ik heb ze allen voor een groot gedeelte onder ogen gezien en ben ze aangegaan. Nu ga ik voor mijn volgende stap.

https://goo.gl/images/5FSWBYHet jaar van de Manifestaties

Gelukkig zal het komende jaar, het jaar van de manifestaties van jouw gedachten worden. En is het belangrijk om zeer aandachtig op jouw eigen gedachten te focussen. Ben je volledig trouw aan jezelf? Durf jij hulp te vragen? Durf jij hulp te aanvaarden? Durf je open te zijn? Durf je vragen te stellen of neem je overal maar genoegen mee. “Wees bewust dat de creaties van onze gedachten zeer bepalend kunnen zijn voor de koers waar jij op vaart. Als jij het roer niet in handen neemt dan vaar jij niet je eigen koers”. Zegt Irmgard tegen me vanavond. “Ja dat klopt helemaal, en zeg ik, en ik wil eindelijk duidelijkheid. Want dat verdien ik, en ik heb de keuze om het voor mij zelf te bepalen”.

  • Wat je helpt voor het komende jaar is dus, veel meer mediteren.
  • Jezelf goed verzorgen
  • Compassie hebben
  • Hulp vragen
  • Oordeel loos luisteren
  • Respect voor ieders eigen pad
  • Duidelijke grenzen aangeven
  • Afstand van wat je niet meer dient

Als je hier op een bijzondere manier kennis wil mee maken, dan is dat absoluut mogelijk in onze Cirkel van Compassie. Momenteel is het elke derde dinsdag van de maand. Meer informatie kan je terugvinden op: cirkel van compassie

Deze avonden worden georganiseerd op basis van donaties. Jouw bijdrage zal zeer gewaardeerd worden.

Het filmpje vond ik supermooi om toch te delen met jullie. Het is onder andere samen met Irmgard en Lucia en onze gids Lejla. Ik doe ook mee en vond het heel eng om dit te posten. Maar doe het toch!

Durf jij je hart te volgen en doe jij al stappen maken richting jouw bestemming? Het lijkt soms toch wel wat enger als we blijven denken. Dus wees bewust van die gedachtes en stel bij waar mogelijk. Als je niet weet hoe. Misschien helpt het om eens echt de tijd voor jezelf te nemen zonder verwachtingen, of overtuigingen en beperkende situaties, en excuses. Ben ik in iets gaan geloven wat niet realistisch is? Wat is dan welke realiteit, en voor wie geldt hij dan.

Durf jij in jouw grootsheid te staan, durf jij jouw eigen uniekheid te zijn! Just Me

De mening van anderen doen mij eerder groeien dan pijnigen. Ik durf mijn eigen waarde te erkennen, en ik wil mij zelf volledig liefhebben.

Durf jij jouw eigen grootsheid te zijn, durf je uniek te blijven, door je niet te laten deren wat de mening van een ander is. Durf jij heel eerlijk naar jezelf te zijn en aan te geven wat jouw verlangens zijn? Een mooie periode voor mij om hier wat dieper op in te gaan de komende periode. Gelukkig hebben we een langere tijd om hier gebruik van te maken met een versterkende energie. Het universum helpt ons een handje mee.

Wil je op de hoogte blijven? In mijn volgende nieuwsbrief kom ik met een nieuwe kwartaaluitgave boordevol informatie.

Voor nu wens ik jullie een mooie periode toe, we naderen alweer de laatste maand van het jaar 2018, wat is dit jaar toch als een speer voorbij gevlogen.

🙏🏼✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.