Ayahuasca Drugs

Ayahuasca is geen Drugs

http://www.talkingdrugs.org/ayahuasca-in-search-of-a-legal-psychedelic-epiphany
Ayahuasca is not a drug

De laatste tijd wordt het fenomeen Ayahuasca steeds bekender. Misschien ben je er zelf in aanraking mee gekomen omdat je er wat over hebt gelezen. Of je kent iemand die het wel eens heeft gedaan. Sommige mensen zeggen zelfs dat Ayahuasca drugs is.

Het is in enkel woorden heel moeilijk uit te leggen wat Ayahuasca nu precies is, en vooral wat het met je kan doen. Het is vooral geen Drugs.

Voor iedereen die het zelf heeft mogen ervaren kan je natuurlijk met het volgende artikel er enig zins mee eens zijn. Je zal ook kunnen ervaren dat je het er deels mee eens bent. Dit is doordat Ayahuasca een unieke en persoonlijke ervaring is. Ik kan dus in het volgende stuk enkel vanuit mijn eigen perspectief schrijven en delen.

De reden dat Ayahuasca op de opiumlijst staat is eigenlijk doordat de werkzame stof DMT is. DMT zorgt ervoor dat je een hallucinerende activatie kan krijgen. Echter zou je bijv een liter DMT kunnen drinken en het zal niet werken. Dit is omdat DMT niet door de maagwand kan worden opgenomen. Je zal dus eerst hier wat aan moeten doen. Wat verder vermeld moet worden is dat DMT overal in is terug te vinden. Het is eigenlijk zelfs een lichaamseigen stof. Ik zal persoonlijk zeker niet zeggen dat Ayahuasca voor een ieder geschikt is. Er zijn een aantal voorwaarden om aan een Ayahuasca ceremonie te kunnen deelnemen. Je kan denken aan een dieet, of zelfs medicijngebruik.

Ayahuasca Drugs??

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag of Ayahuasca niet gewoon een “drugs” is, en dat ze dan een “trip” ervaren. Hier kan ik heel duidelijk over zijn. Ayahuasca is absoluut geen drugs om jou een trip te laten ervaren. Dus als je op zoek bent naar een sensatie en je wilt een trip ervaren, zal ik je moeten teleurstellen. Je kan Ayahuasca zeker niet vergelijken met bijvoorbeeld een harddrugs zoals Cocaïne, Heroïne, XTC, MDMA en allerlei variaties die onder deze chemische substanties vallen.

Wat is Ayahuasca dan wel, Ayahuasca kan je helpen om je inzichten te geven over jouw huidige positie in het leven. Ayahuasca kan je helpen om je weer te laten ervaren dat we in contact moeten zijn met al onze emoties. Ayahuasca kan je helpen bij een spiritueel ontwaken. Ayahuasca is een fysieke en lichamelijke reiniger. Ayahuasca brengt jou dichter tot jou unieke zelf zijn.

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling kan ik zelfs zeggen dat Ayahuasca mij veel meer heeft gegeven dan waar ik voor dacht te komen. Al de jaren die ik heb bewandeld in het reguliere traject, zouden mij niet zo dicht bij de kern brengen zoals Ayahuasca dat heeft gedaan. En sinds enkele jaren mag ik zelfs werken met Ayahuasca.

Als jij dit ook wil ervaren in een setting die niet in grote groepen werkt, en waar jij centraal mag staan. Neem dan contact op via het contact formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.