Ayahuasca

Heb jij ook hierover gehoord, en vroeg je jezelf af wat dit nu eigenlijk is. Wellicht heb je er al genoeg over gelezen, en ben je op zoek naar jouw Tempel. Hier vind je meer informatie over Ayahuasca Rotterdam bij Power Coaching, in Capelle a/d IJssel. In onze centrum is er de mogelijkheid om in een groep, eventueel zelf samengesteld, of individueel, om zelf deel te mogen nemen aan één van de ceremonies. Uiteraard onder zeer ervaren en deskundige begeleiding, waarbij veiligheid en eigenwaarde hoog in het vaandel staan. 

Werking

Laten we ten eerste voorop stellen dat Ayahuasca een medicijn is, een plantenmedicijn. Het is geen “Quick Fix”, en niet de oplossing. De oplossing ligt altijd in jezelf, en het biedt je slechts een mogelijke toegang. Een toegang die ver boven onze eigen bewuste denkpatronen gaan. Een andere dimensie die wij hier “normaal” op aarde misschien niet “bewust zijn”. Het plantenmedicijn kan je inzichten laten zien in jouw diepgewortelde patronen. Patronen waar je wellicht een proces-verandering in wilt ondergaan. Je kan denken aan bijvoorbeeld de symptomen die horen bij een burn-out, of een depressie.

Door wat Ayahuasca je aanbied kan je een heldere blik op het leven krijgen. Maar het zal jou nooit zeggen of vertellen wat je wel/niet moet doen. Het is een momentopname die jou een stapje verder kan brengen naar jouw doel. Dit wil niet zeggen dat het af en toe pittiger kan zijn dan je zelf had verwacht. Maar weet dan, dat je nooit meer krijgt dan wat jij op dit moment aankan.

De beleving van een Ayahuasca ervaring kan je bijna niet in woorden uitleggen, je begint het pas te begrijpen als je het zelf hebt mogen meemaken. Als jij “haar roep” voelt dat jij er klaar voor bent, is dat het signaal dat je het mag ervaren. Zie het dan ook niet als een middel dat je “even zomaar” wil proberen. Het is een middel dat zeker niet mag worden onderschat in haar wijsheid en creativiteit, en de vele manieren hoe ze ons iets duidelijk probeert te maken. Voel goed aan of het voor jou klopt, om het in de juiste setting te doen die bij jou past.

Wat is nou eigenlijk het verschil

Ayahuasca rotterdam
Banisteriopsis Caapi liaan

Wij bieden je de mogelijkheid om zelf het verschil te ervaren. Wat heb jij nou eigenlijk geschonken gekregen? Het verschil zal ik hieronder beschrijven. De ceremonies bij Power Coaching worden verzorgt met een theebrouwsel van verschillende plantencombinaties. 

De theebrouwsels die wij gebruiken zijn de combinatie vanuit Peru en/ of uit Brazilië. Er worden voor al onze theebrouwsels enkel natuurlijke producten gebruikt zonder extra toevoegingen. En we brouwen dit zelf. Het brouwproces duurt gemiddeld 1-3 dagen. Geheel afhankelijk van de combinatie.

Ayahuasca

Ayahuasca heeft als de letterlijke vertaling vanuit de Quechua (de taal van het Inca-rijk), voor ‘liaan van de ziel’. Liaan met een ziel’.  Of ook ‘liaan van de doden’.

Het plantenmedicijn verwijst traditioneel naar de Banisteriopsis Caapi liaan, een MAO-remmende plant. Of naar het brouwsel gemaakt van deze liaan in combinatie met een DMT-bevattende plant. Meestal worden de bladeren van Psychotria Viridis (Chacruna) of Diplopterys Cabrerana (Chagropanga of Chaliponga) gebruikt. De eerstgenoemde plant wordt in het Amazonebassin gebruikt en de tweede in de voetheuvels van de regio’s waar Ayahuasca voorkomt. Deze combinatie wordt ook wel eens “Grootmoeder Ayahuasca” genoemd.

Wij maken gebruik van Caapi, in combinatie met de Chacruna. De werking van dit plantenmedicijn is iets korter van duur, en er worden dus hier 3 schenkingen aangeboden. Je lichaam zal zelf aangeven of jij er 1, 2 of 3 nodig hebt.

Ayahuasca analoog (Anahuasca)

Over de hele wereld zijn er meer planten die DMT produceren gevonden en ook meer planten met een MAO-remmende werking. Vanzelfsprekend wordt er geëxperimenteerd met het maken van brouwsels die een vergelijkbaar effect hebben als Ayahuasca. Maar zodra je niet de B. Caapi liaan als MAO-remmer gebruikt, of je neemt andere planten in plaats van Chacruna of Chagropanga voor de DMT, dan spreken we van een Ayahuasca analoog, of Anahuasca.

Wij maken hier gebruik van de combinatie met Peganum Harmala als MAO-remmende werking, en met Mimosa Hostilis als DMT-bron. De zaden van de Peganum Harmala, ook wel Syrische wijnruit genoemd is met zijn oorsprong terug te vinden in het Midden-Oosten. De plant Mimosa Hostilis wordt ook wel Jurema genoemd, en komt oorspronkelijk uit de Amazone. Deze wordt vaak ook wel benoemd als moeder Ayahuasca. Zo zijn er nog duizenden combinaties te maken. Er vinden hier 2 schenkingen plaats.

Is het verslavend of gevaarlijk

De consumptie van deze plantenmedicijnen tonen geen bijwerkingen, het is niet verslavend en het produceert geen ontwenningsverschijnselen. Dat wil zeggen dat mensen geen symptomen van onthouding tonen wanneer ze stoppen met consumeren. Hoewel het een psychoactief component bevat (DMT), kan het niet worden beschouwd als een klassieke drug of als verslavend middel met negatieve effecten. De smaak ervan is ook niet heel erg bijzonder lekker. 

Ayahuasca is in combinatie met bepaalde medicatie en ziektebeelden gevaarlijk en zelfs af te raden, het is dus zeker niet voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een ceremonie. Indien je medicatie gebruikt kan je jouw arts vragen, of je medicatie samen gaat met de zogenoemde MAOi remmer. Komt je arts er niet uit, of twijfelt, dan kunnen wij ten alle tijden onze geneesheer raadplegen (Note: er kunnen extra kosten uit voortkomen). Inmiddels hebben we wel een lijst met middelen waarvan de af-/ opbouw bekend is.

Wil je meer weten over Ayahuasca en de voorbereidingen.

Indien je twijfelt of vragen hebt, kan je altijd even contact met ons opnemen.