Ayahuasca

Ayahuasca of Ayahuasca analoog
A Journey to the Sacred Realms of Ayahuasca
http://power-coaching.nl/ayahuasca/

Heb jij ook gehoord over Ayahuaca, en vroeg je jezelf af wat dit is? Hier vind je meer informatie over Ayahuasca Rotterdam bij Power Coaching. Wij zitten in Capelle aan den IJssel, in ons centrum is er de mogelijkheid om in een kleine groep, eventueel zelf samengesteld, of individueel deel te nemen aan één van onze ceremonies. Uiteraard onder ervaren en deskundige begeleiding, Waarbij veiligheid en eigenwaarde hoog in het vaandel staan. Velen honderden mensen heb ik inmiddels al mogen begeleiden met deze heilige sacrament die als zeer helend wordt ervaren.

Laten we ten eerste voorop stellen dat Ayahuasca een medicijn is, en niet de oplossing. De oplossing ligt al in jezelf, en Ayahuasca biedt je slechts een mogelijke toegang. Ayahuasca kan je inzichten laten zien in jouw diepgewortelde patronen, waar je wellicht een proces-verandering in wilt ondergaan, omdat het niet meer bij je past. Ayahuasca kan je een heldere blik op het leven bieden. Ayahuasca zal jou nooit zeggen of vertellen wat je wel/niet moet doen. Het is een momentopname die jou een stapje verder kan brengen naar jouw doel. Dit wil niet zeggen dat het af en toe pittiger kan zijn dan je zelf had verwacht. Maar weet dat je nooit meer krijgt dan wat jij op dit moment aankan.

Ayahuasca kan je bijna niet in woorden uitleggen, je begint het pas te begrijpen als je weet hoe het werkt vanuit de eigen ervaring. Als jij de roep voelt dat je er klaar voor bent, is dat het signaal dat je het mag ervaren, zie het niet als een middel dat je wel even wilt proberen. Het is een middel dat zeker niet mag worden onderschat in haar wijsheid en creativiteit. Voel goed aan of het voor jou klopt, om het in de setting te doen die bij jou past.

De ceremonies bij Power Coaching worden verzorgt met een theebrouwsel van verschillende plantencombinaties. De combinatie die wij gebruiken is een combinatie van Ayahuasca uit Peru en/ of de Ayahuasca analoog uit Brazilië.

Ayahuasca heeft als de letterlijke vertaling vanuit de Quechua, de taal van het Inca-rijk, voor ‘liaan van de ziel’, ‘liaan met een ziel’ of ‘liaan van de doden’.

Ayahuasca verwijst traditioneel naar de Banisteriopsis Caapi liaan, een MAO-remmende plant, óf naar het brouwsel gemaakt van deze liaan in combinatie met een DMT-bevattende plant – meestal worden de bladeren van Psychotria Viridis (Chacruna) of Diplopterys Cabrerana (Chagropanga of Chaliponga) gebruikt. De eerstgenoemde plant wordt in het Amazonebassin gebruikt en de tweede in de voetheuvels van de regio’s waar Ayahuasca voorkomt. Deze combinatie wordt ook wel eens “Grootmoeder Ayahuasca” genoemd.

Banisteriopsis Caapi liaan

Over de hele wereld zijn meer planten die DMT produceren gevonden en ook meer planten met een MAO-remmende werking. Vanzelfsprekend wordt er geëxperimenteerd met het maken van brouwsels die een vergelijkbaar effect hebben als Ayahuasca. Maar zodra je niet de B. Caapi liaan als MAO-remmer gebruikt, of je neemt andere planten in plaats van Chacruna of Chagropanga voor de DMT, dan spreken we van een Ayahuasca analoog, of Anahuasca.

Wij maken ook gebruik van de combinatie met Peganum Harmala als MAO-remmende werking met Mimosa Hostilis als DMT-bron. De zaden van de Peganum Harmala, ook wel Syrische wijnruit genoemd, vindt zijn oorsprong in Syrië. De plant Mimosa Hostilis ook wel Jurema genoemd, komt oorspronkelijk uit Brazilië of Peru. Zo zijn er nog diverse combinaties te maken. Al deze verschillende combinaties worden vaak benoemd als moeder Ayahuasca.

Wij bieden je dus de mogelijkheid om het verschil te ervaren in een Ayahuasca of een Anahuasca oftewel een Ayahuasca analoog, let goed op de agenda, zodat je kan zien met welke “planten Spirit” wij de ceremonie ingaan.

De consumptie van Ayahuasca toont geen bijwerkingen, het is niet verslavend en het produceert geen ontwenningsverschijnselen. Dat wil zeggen dat mensen geen symptomen van onthouding tonen wanneer ze stoppen met consumeren. Hoewel het een psychoactief component bevat (DMT), kan Ayahuasca niet worden beschouwd als een klassieke drug of als verslavend middel met negatieve effecten.

Ayahuasca is in combinatie met bepaalde medicatie en ziektebeelden gevaarlijk en zelfs af te raden, het is dus zeker niet voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een ceremonie. Lees hier meer voor jouw voorbereiding. Indien je twijfelt of vragen hebt, kan je altijd even contact opnemen.

Foto: http://shamanjon.com/the-ayahuasca-experience/