Back to the Future

backtothefutureDe afgelopen periode was een zeer heftige periode geweest, mijn gedachten en emoties raasden van het heden terug naar het verleden, door naar de toekomst. Het ging kris kras door elkaar heen, zonder er enige controle over te hebben. En hierdoor kreeg ik soms wel eens een klein beetje het gevoel van radeloosheid en machteloosheid. “Had ik maar eerder ingegrepen”…, “als ik nou niet die keuze had gemaakt, dan”…, “Ik wil er voor je zijn, ondersteunen”…., en “hoe zou het wel niet zijn als”….., “heb ik er überhaupt wel invloed op kunnen hebben met wat er op mijn pad komt”…….. enz., enz.. Vele vragen en gedachten die rond bleven spoken en die mij weer heel even herinnerden aan de minder leuke kanten die er in het leven nu eenmaal bestaan.

Met een klein duwtje uit onverwachte hoek, kwam er dan ook weer even een heerlijk momentje waarbij ik fantastische inzichten meekreeg. It’s me, myself and I, Back to the Future. In welke toekomst wil ik gaan leven? Wat heb ik ervoor nodig, hoe ga ik dit realiseren, en welke stappen zal ik hiervoor nog moeten maken. 

..”met de feiten op mijn eigen neus gedrukt”….

20140110-172835.jpg

Zo ben ik sinds december 2013 onder andere bezig met de 30 dagen Challenge. Een Challenge die door een ieder gevolgd kan worden, indien je het aandurft om 30 dagen lang heel bewust te leven met je lichaam. Dit geldt voor zowel fysiek als mentaal. Tijd vrij maken om bewuster en gezonder met je lichaam om te gaan.

Ik heb het zwaar onderschat, ik dacht dit doe ik wel even, haha niet dus. Ik werd dus nu heel bewust met de feiten op mijn eigen neus gedrukt. Het leven is al zo volgeboekt met allerlei dingen moeten,  hoog presteren, targets halen, jezelf bewijzen, professioneler werken kost nu eenmaal tijd, en als je dit dan eenmaal hebt gedaan, dan zal je toch wel een keer tijd over houden? 

We zijn inmiddels begin maart, en ergens ben ik mijn balans kwijtgeraakt. Hoe ik dit merk aan mij zelf? Nou, dat kan ik je wel vertellen. Ik merk dat ik het gevoel heb dat ik erg moe ben, en geen voldoende rust ervaar, ik merk dat er heel veel te doen is en te weinig tijd. Ik kom gewoonweg nog niet aan de dingen die ik graag af wil hebben. En vervolgens zeg ik dit ook elke keer weer tegen mijzelf…Ja ach het komt omdat je het zo druk hebt….een soort vrijwaringsbriefje lijkt het wel. Op het moment dat je tijd over lijkt te hebben, dan kan je weer brandjes blussen, en de problemen oplossen die echt noodzakelijk zijn op dat moment.

En zo ben ik dus ook nog eens heel eerlijk gaan kijken welk gedrag ik momenteel heb, en waar ik mezelf op betrap. Heb ik daadwerkelijk geen tijd om bepaalde zaken af te ronden. Zoek ik een excuus omdat er iets is wat mij dwarszit, belemmerd of zelfs erger, niet belangrijk genoeg vind. Of heb ik echt geen tijd? Heb ik blijkbaar toch nog een zelf saboterende knopje zitten die zichzelf onbewust in kan schakelen, het lijkt een soort survival modus stand. Deze switch wordt omgeschakeld om lichamelijke en mentale uitputting te voorkomen.

….”in een evenwichtige balans”…weegschaal

Gelukkig ben ik er voor mezelf nu wel achter wat ik doe, en ik heb dan ook een aantal knopen doorgehakt, deze stappen zal ik echt voor mijzelf moeten maken, zodat ik nog efficiënter met mijn tijd, in een evenwichtige balans om kan gaan. Tijdig sporten, voldoende rust, en een duidelijke time-management planning die ik minimaal 1 week van te voren overzichtelijk maak, en per dag de taken verdeel, waarbij ik me volledig kan concentreren op de taken, die ik mezelf heb gegeven.

Voor de aankomende periode staan er heel veel leuke activiteiten op mijn agenda. En de 30 dagen Challenge hoop ik binnenkort af te kunnen ronden zodat ik met de eerste fanatieke groep aanmeldingen kan starten.

Vind jij het leuk om mijn blogs bij te houden dan kan je me ook volgen door up-to-date te blijven als er weer een nieuwe blog verschijnt. Ook via facebook en twitter, post ik regelmatig berichten. Voel je vrij om mij te volgen.

Met een uitgebalanceerde groet,

Yufen.

bron foto back to the future: www.joystiq.com

bron foto weegschaal: www.ru.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.