Dag 1 Detox met C9

Ik was zo enthousiast over de Clean 9, dat ik niet langer meer naar de doos kon blijven kijken, en ik had de vorige week na wat inlezen besloten om gewoon de maandag te starten. Als advies wordt aangeraden om dit in een periode te doen, als je het niet al te druk hebt. Maar zeg nou eens eerlijk, als het nu geen uitgelezen moment is om te starten, dan zal je toch wel een beetje blijven zoeken naar beweegredenen om nog later te starten. Na een mooie drukke dag gisteren met een event op de gym, en de twee dagen verbouwing en verschuiven van het meubilair in de gym, werd ik maandag met een flinke hoofdpijn wakker. Oei Is dit wel het geschikte moment om te starten dacht ik, zal ik nou gewoon toch een dagje later beginnen…

Ik besloot om de hoofdpijn voor lief te nemen, en bekeek het totale pakket nogmaals. De ochtend was een beetje een trage start. Ik besloot om de bewegingsactiviteit voor vandaag over te slaan, aangezien ik nog een hele dag moest opruimen, dweilen, vegen, en les geven. Ja dan heb ik die 30 minuten bewegingsactiviteit wel ruim voldoende ingehaald.

Dag 1 begin je met het opmeten van je lichaamsomtrek, en je gewicht te bepalen. Je kan het verder netjes noteren in je bijgevoegde journal. Over de gehele dag heb ik de journal echt nodig gehad, om af te vinken en mijn bevindingen te noteren. Het enige wat ik niet zo handig vind is, hoe je moet bepalen wat nou die 120 ml Aloe Vera is, dus ik heb een soort van maatbekertje die ik gebruik als leidraad, moet ik hem wel elke keer meenemen. Op dag één heb je verder nog geen maaltijden, en ik mag erbij zeggen dat ik vandaag eigenlijk niet echt een honger gevoel had, ik heb twee druifjes opgegeten en een mandarijntje. Over deze dagen mag je dus wel bepaalde groentes en fruit eten, uiteraard met mate.

Clean-9-programma-dag-1

Ik merk dat ik nog wel een bepaald ritme moet vinden, wat is nou een geschikt moment om als ontbijt te zien, als snack, als lunch en als dinner. Vooral doordat ik best een onregelmatig schema heb. Over de gehele dag, heb ik geen honger gevoel gehad, en na de inname van een paracetamol was de hoofdpijn gelukkig weg.

Ik had verwacht dat de Aloe Vera, een bittere smaak ofzo zou hebben, geen spoor van een bittertje, het is een beetje een aparte smaak, maar wel goed te doen. Echt vies vind ik het dus niet. De vanille shake dat was een feestje, en ik denk dat als ik die blend met de recepten tips van het boekje nog lekkerder wordt, al zijn de diepvries aardbeien al een supertip. Ik heb de shake gemaakt met water, en het proefde net zo goed als met magere melk.

Het viel me verder op dat ik veel moest plassen, dit komt waarschijnlijk door de hoeveelheid water die ik heb gedronken over de gehele dag in combinatie met de Clean 9. Bij thuiskomst had ik even een oude ritme, dit is namelijk de kast open trekken…. Oeps… Gelukkig had ik er niet veel bijzonders meer in staan, en zou ik het jammer vinden als ik wat ging eten, die twee dagen houd ik zo nog wel goed vol.

Ik ben benieuwd hoe ik me voel morgen avond. De eerste dag viel reuze mee in ieder geval. Morgen zal ik wel ook mijn lijf in beweging brengen door te gaan sporten.

Zal dit dan zwaar zijn?

Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.