Een verslaving en nu..

Ik kom na een drukke dag thuis, en plof neer op de bank. Even die tv aan, ik heb een programma gemist, en wil die toch erg graag zien. Is dit een vorm van verslaving, denk ik dan. Ik heb dorst en pak wat te drinken, voorheen weet ik dat ik erg trek had in iets zoetig. Ik pak een glas en vul het met warm water. De zoete sap laat ik maar staan. Het lijf is zich aan het aanpassen.

De behoeftes zijn weg, de tv gaat uit. Geen verslaving dus. Maar dan ligt mijn telefoon naast me, het liefst binnen armlengte, en als je toch iets relaxter wil, ergens op de tafel. Ik kijk naar het scherm, wat kies ik als eerste om te openen, welke app zou me kunnen prikkelen om deze te openen.

Ja durf jij er ook voor uit te komen, dat ik mijn telefoon best heel erg belangrijk heb gemaakt. Met welke dilemma’s dealen wij, zodat wij met deze verslaving om kunnen gaan. Het is ten eerste altijd handig als je in nood bent. En om met iemand contact opnemen is het snelste via een telefoon. Dan kan je wat afspreken bijvoorbeeld.

Als je ergens moet zijn, maar je hebt geen idee hoe, dan is een navigatie systeem ook best handig. Vooral als je op vakantie bent. Zo zijn er nog wel veel meer redenen te benoemen.

Zo vind ik het bijvoorbeeld ook heel fijn om te mogen doen, wie ik ben. En heb ik de keuze om te doen wat ik graag doe, mensen meer in de kracht van liefde zetten.

Want wat je hart weet, hoeft je hoofd er niet meer over na te denken… ooit eens verteld door een bekende trainer in Sound en healing Peter Gouw.

Als ik dan eindelijk op bed lig, voel ik mijn lichaam zich nog meer ontspannen. Er komt een gevoel van rust en connectie met mijn zijn in het moment. Ja nu kan ik even nog de belangrijke punten reflecteren. Ik pak mijn telefoon en check nog even de laatste appjes. Ik open als laatste mijn WordPress account. De woorden komen op mijn scherm. Ik lees aandachtig de tekst nogmaals door, en controleer op eventuele spel/ leesfouten.

Als ik altijd hetzelfde blijf denken, zal ik altijd het zelfde doen. Verandering begint bij je zelf. Ik ga heel bewust ervaren waarom mijn telefoon voor de komende tijd, mij zo enorm bezig houd. Zodat ik er anders mee om kan gaan indien dit nodig is.

In de tussentijd ben ik veel aan het klussen. De nieuwe praktijk en ceremonie ruimte is in de volgende fase van opbouw. Verven.. hier zijn alle handjes welkom. Ik wil me op de volgende fase richten. De vloer.. en afwerken van de toiletten.

Let me know If you can help a hand 😉

❤️ voor de kracht van liefde, en een beetje extra voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.