Mijn eerste dag als ceremonie hond, Sary.

Ow wat was het een bijzonder mooie eerste ervaring met Sary in de ruimte. Ik was ook heel benieuwd hoe ze het zou doen. Want het is toch best wel intensief zo een ceremonie begeleiden. En nu had ik ook nog een pup die volop aan het ontdekken is, maar ook een hele grote dondersteen is, en er overal een spel van maakt. Hieronder het verhaal vanuit Sary’s belevenis.

Ik heb mijn eerste sessie met een mooie groep van 5 deelnemers heel af en toe kunnen plagen met veel kusjes. Bij binnenkomst vond ik iedereen eigenlijk wel aardig. Ik wist nog niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik was al een paar keer in de ceremonieruimte geweest, en ik had al heel gauw door dat ik aan bepaalde dingen niet mocht zitten. Echter de spullen van de deelnemers, die kende ik niet. En laat daar nou allerlei andere geurtjes op zitten. Die ik heel graag grondig zou willen onderzoeken.

Ik had ook een mooie zachte “muts” gevonden die mensen om hun voeten doen, en daar lopen ze dan op. Ik had deze gevonden naast het matras van een prachtige jonge vrouw. Dus die moest ik even goedkeuren. Die had ik dus even geleend, maar het paste niet op mijn hoofd, ze waren maar de hele tijd tussen mijn tanden blijven hangen😬

Wat mijn aandacht op een gegeven moment vroeg, zijn de propjes van papier die opzij zijn gelegd. Nog leuker is om ze ergens neer te leggen, waar ik lekker zacht zit, om ze vervolgens in honderd stukjes te verscheuren. En waarom zou ik maar voor de kleine propjes gaan als er hele rollen met propjes liggen. Wat ik ook fijn vond, dat er zoveel lieve deelnemers liggen op hun matras nu kan ik afwisselen bij wie ik heel even wil liggen. Of liever gezegd, ze even eraan laten herinneren dat het leven heel mooi kan zijn, als je blijft genieten van het moment.

Elke gedachte, elke emotie, elke ontmoeting, heeft een mooie boodschap voor jou om misschien wel iets te leren. Zwaar of pijnlijk, misschien wel extreem bijzonder mooi en liefdevol. Of ben jij onvoorwaardelijke liefde. Kan jij zonder oordeel over de ander, en zonder oordeel over jezelf zijn.

Toen mijn baasje een heel fijn momentje had met live muziek maken, vond ik het erg spannend. Dat was toch wel even intenser als de muziek op de achtergrond. Maar gelukkig kon ik af en toe bij iemand even liggen en voelen dat het helemaal oké is. Ik herkende de geluiden toch wel weer een beetje en toen werd ik daar kalm van, en kon ik rustig gaan slapen. Om goed uit te rusten voor de “doggie power workout of the day”!

En omdat ik toch even nog in de groei ben, heb ik soms nog de “puppy drift”, dan sjees ik door de ruimte in volle vaart om mijn souplesse en motoriek nog beter te maken. Deze bewegingen heb ik heel hard nodig in het hondenspeelveld, om daar met véél grotere honden te rennen en springen en stoeien. Dus dat heb ik ook alvast geoefend voor de volgende dag. Want dan weet ik al dat we naar het hondenspeelveldje gaan waar ik elke keer weer nieuwe dingen leer van andere honden.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=RIX8RLtrGsw[/embedyt]

Maar mijn conditie is nu al heel goed, ik zal mijn baasje wel in beweging krijgen en wat vaker de “gezonde” buitenlucht gaan opzoeken. Ik kan nog niet zo goed mijn blaas ophouden, en weet ook niet zo goed wat een plasmatje is. En als de tuindeur dicht staat, dan ga ik piepen, want ik ben heel graag buiten, en dan kan ik gewoon plassen als ik voel dat ik moet gaan. Ik leef in het nu😁

Wij hebben sinds kort een bench, ik ben er niet bang voor, maar dat deurtje dicht, dat hoeft voor mij voorlopig nog even niet, want dan krijg ik een piepende blaf. Ik leer mijn baasje tegelijkertijd wat mijn blaf betekent, dat is heel handig als ze die herkent. Want ik snap ook al best lang wat zit is😌. En naar de naam Sary luister ik ook wel, kom hier.. snap ik nog niet zo goed, ze doet steeds iets wat ik een beetje begin te snappen. Maar wat ik nu het leukste vind, dat is vrijheid, het is toch wel erg lekker hoor….geen lijn.

Ik wens je nog een Pawtastische dag toe, en misschien zien we elkaar gauw in het NU!!

🐾Sary 🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.