Moment van bezinning

De afgelopen weken zijn echt voorbij gevlogen, ik merk dat ik nog zoveel wil doen en beleven, ik weet ook dat er 7 dagen in een week zijn en dat we hiervan 24 uur per dag hebben gelukkig maar.
Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik echt met een intens genot van mijn vrije dagen geniet, en er stiekem een beetje tegenop zie, om het nieuwe schoolseizoen weer volledig te mogen draaien op de gym. Ik heb deze zomervakantie niet een korte periode van volledige vrij zijn genomen. Een bewuste keuze natuurlijk. En dit kan ik niet terugdraaien.20130820-024044.jpg

Als ondernemer, trainer en Power Coach, enz enz enz.. van een sportschool zit mijn agenda in de avonduren altijd wel geblokt, hierdoor heb ik de afgelopen jaren in een heel ander ritme leren leven….. En dan kom ik thuis na weer een bijzondere dag, en het les geven op de gym… Allerlei gedachten razen voorbij. Wat mag ik toch als mens zoveel bijzondere momenten meemaken. Wat ben ik zelf als persoon enorm gegroeid, en wat ben ik soms toch enorm gefascineerd door de interacties qua energie tussen een groep trainende mensen, ieder met hun eigen doelstellingen. Hoe trots mag ik zijn op wie ik ben en wat ik doe!!

Dan volgt er na mijn meditatie een moment van bezinning.

Laat dit een mooie reminder zijn voor mezelf, een anker, een bevestiging dat ik elke dag weer enorm gelukkig mag zijn, een pad dat ik momenteel bewandel met al mijn vrienden, geliefden, en zelfs de mensen die lessen volgen van mij en natuurlijk ook van Wilson, op de sportschool bij Spider Gym, mijn familie om mij heen… Een belletje van mijn dierbare vriendin, die mij heel sterk aanvoelt… het geeft mij een warm gevoel…en wat mag ik mijzelf gelukkig prijzen dat ik hele mooie verbindingen durf aan te gaan, en een gevoel van veiligheid kan bieden, zodat de ander zich daadwerkelijk open durft te stellen.

Een aantal kenmerken van een trainer is een persoon die zich gespecialiseerd heeft in bepaalde vaardigheden en deze graag wil overbrengen en delen met een ander. De juiste methodes hiervoor gebruiken, en zichzelf blijven ontwikkelen met de nieuwste technieken en informatie die de trainer wordt aangereikt, zijn best belangrijk.

Een aantal kenmerken van een coach is een persoon die onder ander open staat met het geheel, en met wat er tot zijn of haar beschikking is. Het goed kunnen luisteren zonder direct een oordeel te hebben, het kunnen herkennen van taalpatronen, en de juiste vragen kunnen stellen om een ander weer een duwtje in de rug te geven om weer een aantal stapjes te kunnen maken in de huidige situatie waar iemand op vastliep…

Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat zelfs onze emoties die niet vrijuit kunnen of mogen worden geuit, zich opstapelen in ons lichaam. Door mijn ervaringen als sporttrainer/ coach bemerkte ik dat veel mensen allerlei lichamelijke klachten kunnen hebben met een voor zichzelf een onverklaarbare reden. Het eigenlijk wel weten maar de signalen heel hard negeren, wat zich resulteert in nog meer ongemakken.

Herken je dit bij jezelf en/ of vraag je jezelf af of dit echt zo is??

Ik zou zeggen trek de stoute schoenen aan en neem de tijd voor jezelf om er nu verandering in aan te brengen… Het is tijd voor actie!

Neem contact op via het contactformulier en gun het jezelf!

Namaste

I honor the place in you in which the entire universe dwells. I honor the place in you which is of love, of truth of light and of peace. When you are in that place in you and I am in that place in me, we are one

Yufen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.