Nieuwe kansen

Een nieuw jaar en weer volop nieuwe voornemens, en dus ook nieuwe kansen. Velen hebben de positieve energiebal ook ervaren en gedijen mee op deze golven van heerlijke energetische energieën van kracht. Dat het weer een bijzonder mooi inspirerende en liefdevol jaar mag worden!

Voor mij persoonlijk zal het een uitdagend jaar worden, hoe zal ik verder groeien als Power Coach, welke mooie mensen mag ik nog allemaal ontmoeten. Hoeveel geweldige ontwikkelingen ga ik meemaken? Het begin is in ieder geval al gemaakt met een mooi interview geplaatst op Empowerme en binnenkort de lancering van het PT update magazine eind februari waarin ik een eigen column heb.

Universele taal

Alle emoties en gevoelens zijn een universele taal, iedereen heeft hier wel eens last van toch? En elk individu weet dat deze niet van permanente duur zijn.

Al onze gedachtes zijn vrijwel constant gebaseerd op het verleden of de toekomst. We vergeten het nu. De emoties en gevoelens zijn vaak ook weer gekoppeld voor de ervaringen van het verleden, voor de toekomst, en niet op het moment van zijn in het nu… Ben ik nu gek aan het worden of is het voor de toekomst.
Ben ik nu echt verdrietig of zijn deze gevoelens van het verleden.

Hoe vaak zijn er zoveel verassende uitkomsten als dat je van te voren wel allemaal niet hebt bedacht?
Hoe vaak denken we zelfs; achteraf gezien had ik beter zus en zo kunnen doen, voor de volgende keer zorg ik ervoor dat….dikwijls heeft het echter een heel andere uitwerking op ons lichamelijk welzijn als we dit patroon zoveel mogelijk loslaten en er geheel open-minded instappen. En echt willen luisteren naar wat een ander te zeggen heeft.

De verbeeldingen

Elke mens heeft een eigen interpretatie van hetgeen wat wordt verteld. Een mooi en simpel voorbeeld;
Pietje loopt met Rakker, langs het huis. Meteen gaan er allerlei herinneringen en gevoelens in werking als ik vraag hoe ziet Rakker eruit?
De een zegt das een kleine grijze pittige schnautzer, de ander zal waarschijnlijk meteen associaties hebben met een klein lief wit hondje. En weer een andere zal kunnen bedenken nou das een grote zwarte enge hond met grote tanden. Het zelfde geldt voor Pietje of het huis.

Het wordt anders als het met iets meer details wordt verteld;
Blonde Pietje loopt met zijn herdershond Rakker langs zijn boerderij. Hier zijn de verbeeldingen meer in grotere lijnen vastgesteld.

Echt luisteren

Het zelfde geldt voor onze emoties, gevoelens enz enz enz… We kunnen voor de zelfde uiteindelijke betekenis gaan, en er hele andere woorden voor gebruiken. Alsof er al niet genoeg verwarring bestaat. Laat staan als we emoties ervaren tijdens een gesprek met de ander die ons maar niet wilt begrijpen. De kunst is om echt te luisteren naar wat een ander wilt zeggen, zodat we elkaar echt gaan begrijpen. Echt luisteren en in verbinding zijn. Wie wil dat nou niet hebben?

Met een energieke power groet,
Yufen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.