Toen was geluk heel gewoon

Al dagen loop ik met het gevoel om mijn gedachten stroom weer te herordenen, er gebeurt zoveel en toch lijkt het soms alsof de tijd toen was gelukstil staat en ik nauwelijks tot geen vooruitgang boek. Soms ga ik zitten achter mijn laptop en de woorden komen vloeiend op het scherm, alsof ik er totaal geen controle over heb, en er zijn dagen zoals nu……In mijn dagelijkse rit in de auto, die soms maar hoogstens 20 minuten duurt, kom ik toch telkens even tot bezinning, er schieten dan een aantal woorden door mijn hoofd, en heb de behoefte om dit uit te pluizen. Een van de zinnen die de afgelopen dagen telkens wel weer terug komt is dan ook; Toen was geluk heel gewoon. Zo beleef ik dan flashbacks naar toen, op zoek naar de momenten van geluk in mijn toen. En jaa zoveel mooie momenten, en ik betrap mezelf erop dat ik dan ook gauw de momenten zie, dat ik als “minder gelukkig” ervoer. Dus is de vraag nog steeds daar…Was geluk toen echt heel gewoon.

De afgelopen dagen, van het paasweekend heb ik goed kunnen besteden aan mijn mentale voorstellingen die constant door mijn gepeins heen dwarrelden, ja ook dit kan ik erg goed. Ik heb extra de tijd genomen, om nog bewuster met alles wat ik doe, te observeren. Is dit nou ook gewoon intens geluk? Het zijn ook de kleine momenten die uiteindelijk van hele grote waarde zijn toch? “Change your thoughts, and you change your world”. Verander je gedachten en je verandert je wereld. Eén van de vele uitspraken die me steeds dieper een betekenis geven in de breedste zin van elk woord. Dus dan kom ik weer uit bij; The law of attraction, De wet van aantrekkingskracht. Dit heeft dus ook te maken met je eigen gedachten, als je jezelf niet lekker voelt, en je gaat dus verder in de negatieve spiraal, grote kans natuurlijk dat je nog meer tegen komt….En voor je het weet is heel je dag gevuld met negatieve emoties.

Ik word me dus nu nog meer bewuster van alle mensen, die ik heb mogen leren kennen in het afgelopen jaar. Zij zijn voor mij, misschien zonder dat ze het zelf echt door hadden, ook een ontzettend mooie weerspiegeling geweest van mijn eigen reflectie op dat moment. Soms kon ik ervaren dat ik ontzettend gegroeid ben, in de afgelopen jaren. En er waren momenten dat ik met bepaalde situaties, emotioneel gezien, nog niet zo goed mee om kon gaan. Het gaat me nu echt wel zo veel beter af als 4 jaar geleden. En of ik nog kan zeggen dat geluk toen heel gewoon was? Ja dat zeker, en ook heel gewoon voor nu, en ook heel gewoon voor de toekomst….

filmklapper-120x120Beleef elke dag als een feestje, geniet van alle momenten die ons is gegeven, ervaar zoveel mogelijk zolang we nog kunnen zien, proeven, ruiken, voelen, en horen. Soms vergeten we namelijk dat dit niet voor iedereen “gewoon” is. Ga verantwoord om met je lijf je hebt er maar één, stel je eigen levenspad op, vol met de keuzes die bewust zijn gemaakt, en weet jij bent de regisseur van jouw levensfilm.

Inmiddels is de 30 dagen Challenge begonnen, een kleine selectie doet mee aan deze Challenge, en nee hier kon je niet op het laatste moment aan deelnemen. Het bijzondere van de eerste groep, is dat ze erg enthousiast zijn, en dit geeft mij nu juist dan ook nog meer inspiratie om verder te gaan, op zoek naar een uniek concept, en toch telkens weer op maat gemaakt. De eerste deelnemers hebben nu bijna de eerste suikerloze, alcoholvrije, en geen vlees etende periode achter de rug. Ik vind ze kanjers dat ze deze gewaagde stap maken. Ieder met hun eigen doelstellingen en motivaties. De reacties tot nu toe zijn positief..

Met een inmiddels gelukkige groet,

Yufen

foto toen was geluk heel gewoon: https://www.mijnserie.nl/toen_was_geluk_heel_gewoon/

foto filmklapper: www.applause-productions.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.